fbpx
Сьогодні
19:32 18 Тра 2020

У Раді пропонують включити Епіфанія та Шевчука у ТКГ по Донбасу

Фото: Ukrinform

До складу Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську могли би увійти глави християнських конфесій – предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній і глава Української Греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

Таку думку в ефірі ObozTV висловила народна депутатка України від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи ініціативу про залучення в процес переговорів по Донбасу духовенства, озвучену віце-прем'єрміністром України Олексієм Резніковим.

"Якщо це допоможе процесу – так. Я вважаю, що ми повинні розширити представництво рівно настільки, наскільки це буде потрібно, і щоб це викликало прийняття в суспільстві", – заявила нардепка.

Зокрема, Верещук сказала, що в Україні є релігійні авторитети, які могли б долучитися до діалогу. "Якщо це буде Епіфаній або пан Шевчук, я думаю, це точно не зашкодить справі", – підкреслила вона.

Відповідаючи на репліку ведучого про те, що присутність цих осіб може викликати неоднозначну реакцію у представників "ДНР" і "ЛНР", нардеп запевнила, що не бачить в цьому проблеми.

"Врешті-решт, ми розмовляємо з Росією, вона є стороною конфлікту й відповідальна за все, що відбувається на тимчасово окупованій частині Донбасу", – підкреслила вона.

Зазначимо, віцепрем'єр пропонує депутатам усіх фракцій взяти участь в делегації України у мінській ТКГ.

Нагадаємо, що 14 травня оновлена українська делегація в ТКГ провела перемовини щодо Донбасу.

5 травня Володимир Зеленський затвердив склад делегації, що представлятиме Україну у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Делегацію очолив другий президент України Леонід Кучма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: