fbpx
Сьогодні
09:33 18 Тра 2020

Під СБУ влаштували акцію через можливе оголошення Стерненку підозри: активіст пішов на допит

Під будівлею слідчого управління Служби безпеки України в Києві зібралися активісти. Там одеському активісту Сергію Стерненку мають оголосити підозру.

Радіо Свобода транслювала подію наживо.

На акцію «Руки геть від Стерненка» прийшли активісти Назар Кравченко та Сергій Філімонов, які раніше заявили про тиск з боку «Нацкорпусу», колишня міністр охорони здоровʼя Уляна Супрун, колишній голова митниці Максим Нефьодов, ексміністр інфраструктури Володимир Омелян, нардепи від партії «Голос» та інші.

Перед будівлею СБУ встановили імпровізовану сцену, на якій відіграв сет Dj Tapolsky.

Сам Сергій Стерненко прийшов близько 9:30, закликав в мікрофон всіх дотримуватися соціальної дистанції, подякував, що люди прийшли його підтримати і вкотре заявив, що не винен. Потім активісти разом зі Стерненком заспівали гімн України.

Стерненко додав, що сьогодні його можуть затримати, але він сподівається, що прокурори не прийматимуть «незаконних рішень».

Стерненко акція під СБУ

Він відповів на запитання журналістів щодо мотивів можливої підозри, що це політичний тиск з боку голови МВС Арсена Авакова та генпрокурора Ірини Венедіктової.

Повторив, що напад на нього був скоєний через його громадьску діяльність в Одесі та позицію щодо Генадія Труханова. Справу передали з Нацполіції в СБУ, адже до нападу на активіста були причетні співробітники Нацполіції міста Одеси, повідомив Стерненко.

Після того, як Стерненко пішов на допит, активісти запалили фаєри і почали скандувати «Аваков чорт!»

Передісторія: 25 травня 2018 року в Одесі двоє чоловіків напали на Стерненка, коли той увечері повертався додому зі своєю дівчиною. Сам Стерненко зазнав численних ударів голови, а також порізу руки, але поранив своїх нападників, один із них помер.

Активіст наголошує, що це була самооборона.

Це був уже третій замах на Стерненка за три місяці. 1 травня 2018 року в нього стріляли, влучили гумовою кулею в шию. Нападника за допомогою перехожих затримав сам Стерненко.

Перший напад стався 7 лютого того ж року, тоді активіст отримав декілька ударів по голові, а також різану рану руки.

Нагадаємо, що 14 травня колишнього очільника одеського осередку Правого сектору Сергія Стерненка викликали до головного слідчого управління СБУ для повідомлення про підозру. Стерненко прокоментував.

До цього генпрокурор Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: