fbpx
Сьогодні
12:16 17 Тра 2020

В Європарламенті заявили про масштабний витік даних понад тисячі чиновників

У відкритий доступ потрапила конфіденційна інформація та паролі 1200 співробітників і членів Європейського парламенту. Від витоку даних також постраждали 15 тисяч облікових записів інших співробітників у справах ЄС.

Про це передає Politico з посиланням на віцепрезидента Європарламенту Марселя Колая, інформує hromadske.

За словами Колая, «масштабний виткі даних» містить витік конфіденційної інформації та зашифрованих паролів.

Колая не назвав політичні сили, які постраждали від витоку. За інформацією видання, йдеться про найбільшу політичну фракцію в Європарламенті — Європейську народну партію.

Речник партії підтвердив інформацію про витік даних, зокрема адрес електронної пошти та паролів. Водночас він зазначив, що база даних застаріла. Вона містила інформацію, яку люди використовували у 2018 році на старому сайті. У 2019 році партія запустила новий сайт.

«Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю змінювати свій пароль кожні три місяці», — зазначив речник.

Як пише видання, першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, яка надає послуги у сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадакія сказав, що виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, який є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами.

Він зазначив, що файли містили інформацію про тисячі людей та їхні зв'язки з політичними партіями та установами, зокрема з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: