fbpx
Сьогодні
23:01 17 Тра 2020

У першому кварталі заробітчани переказали в Україну майже $3 млрд

Обсяг приватних переказів традиційними і неформальними каналами в Україну за січень-березень цього року становив понад 2,9 мільярда доларів, а з України за кордон – майже 154 мільйони доларів.

Такі дані оприлюднив Національний банк України.

Зазначається, що безпосередньо через системи переказу коштів (тобто без переказів, здійснених на банківські рахунки або через карткові платіжні системи або поштові відділення) в Україну відправлено 505 млн доларів в еквіваленті або майже одна п'ята надходжень.

Уточнюється, що це на 3,6% більше, ніж у I кварталі 2019 року. Середня сума одного переказу в Україну також незначно зросла з 348 до 361 долара США.

Через системи переказу коштів 106 млн дол. США в еквіваленті відправлені за кордон.

Порівняно з аналогічним періодом 2019 року, обсяги зросли на 41,3%. Цей найпопулярніший спосіб забезпечив дві третини від усіх приватних переказів з України. На 40% зросла і середня сума одного переказу з України: 447 дол. США, порівняно з 318 дол. США в I кварталі минулого року.

У НБУ також зазначають, що найпопулярніші "коридори" переказів не змінилися: в Україну найбільше коштів надійшло з США, Ізраїлю, Італії, РФ, Польщі.

З України найбільше відправлено в РФ, Грузію, Азербайджан, США, Туреччину.

Нагадаємо, що цього року в Україні очікується 10 млрд доларів надходжень від заробітчан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: