fbpx
Сьогодні
21:34 17 Тра 2020

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві силовиків на Майдані

Печерський районний суд Києва заочно арештував мешканця Харкова, якого підозрюють у вбивстві силовиків під час подій на Майдані. Запобіжний захід було обрано Дмитру Липовому.

Про це повідомляється в ухвалі суду.

В ухвалі суду від 31 березня йдеться, що підозрюваний, який мав вогнепальну зброю, приєднався до протестів 2 грудня 2013 року.

Під час подій 18 лютого 2014 року він приєднався до мітингувальників на Майдані Незалежності.

Цього дня в ході розгону мітингувальників було вбито 10 осіб з-поміж протестувальників, а тілесні ушкодження отримали ще 127.

Після цих подій підозрюваний почав постійно носити з собою вогнепальну зброю.

За даними справи, зранку 20 лютого підозрюваний побачив на балконі Національної музичної академії України ім. П. Чайковського озброєних осіб, які здійснювали постріли в напрямку силовиків та вирішив приєднатися до них.

Підозрюваний передав свій мисливський карабін та патрони до нього іншій невстановленій слідством особі.

Зазначається, що невстановлена слідством особа отримавши карабін з патронами, у період з 7:30 до 8:20 здійснила з балкону Академії щонайменше 3 постріли по силовикам, які перебували поблизу Стели Незалежності на Майдані. Підозрюваний в цей час перебував у приміщенні Академії.

Відповідно до ухвали, підозрюваному інкримінують вбивство військовослужбовця військової частини №3033 та міліціонера роти особливого призначення "Беркут", а також поранення військовослужбовця військової частини №3026.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: