fbpx
Сьогодні
17:23 17 Тра 2020

Під Одесою 71-річний турист з Іспанії зібрав 20 контейнерів сміття: фото, відео

В Одеській області пенсіонер з Іспанії збирає сміття на схилах. За час карантину він зміг очистити територію від Чорноморська до Санжейки і зібрав 20 контейнерів сміття.

Францу – 71 рік, він любить подорожувати на машині, займається йогою, а в Непалі навіть побудував школу для дітей, передає chillinews.com.ua.

Завзятий мандрівник Франц вже в п'ятий раз приїхав в Україну. За його словами, в Чорноморську живе його кохана. Їй 61 рік, а він – на 10 років старше.

Під Одесою 71-річний турист з Іспанії зібрав 20 контейнерів сміття

Сам Франц народився в Нідерландах, але живе в Іспанії і подорожує. З гордістю говорить, що об'їхав на машині всю Європу. Також був в Туреччині, Китаї та Непалі. Після карантину хоче відвідати Грузію, Вірменію, Росію, Туреччину та через Хорватію – повернутися додому.

"Зараз я використовую свою машину як склад для сміття. Але я впевнений, що через місяць, коли я закінчу працювати, тут знову буде місце для сну, і я відправлюся в подорож, – розповідає Франц. Залишився на карантин і вирішив прибрати сміття", – каже він.

Під Одесою 71-річний турист з Іспанії зібрав 20 контейнерів сміття

Франц в Україні з лютого. Він міг полетіти карантинним рейсом додому до Іспанії, але не захотів. По-перше, в Іспанії багато захворіли і померли, по-друге, він не любить літати. А так як йому є у кого залишитися, його подорож затяглося.

Поки кохана готує йому борщ та інші частування, він виходить на прибирання схилів. І щиро вважає чотиригодинні еко-акції своєю роботою. Колишній будівельник не звик сидіти без діла на пенсії. Він дуже любить природу і вважає, що кожен зобов'язаний і не смітити, і прибирати.

Під Одесою 71-річний турист з Іспанії зібрав 20 контейнерів сміття

"Я почав збирати сміття 1 березня і вже зібрав 20 контейнерів. В середньому за 2 дні я збираю 1 контейнер сміття. Бачите, беру міцний пакет, всього 3 хвилини, і – готово. Я забираю сміття і складаю його в машину. Звичайно ж, я відводжу сміття в контейнер в Чорноморськ, а не викидаю його на природі. Я хотів віддати сміття на державну переробку, але так і не зрозумів, як це зробити, – захоплено розповідає Франц.

Я дуже люблю природу. Тому така робота мені приємна. Я прибирав сміття у Франції, де часто буваю, в рідних Нідерландах, в Іспанії, де я зараз живу. Всюди, де буваю. І навіть в Гімалаях на висоті 5 тисяч метрів я прибирав сміття", – каже мандрівник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: