fbpx
Сьогодні
10:40 17 Тра 2020

Онука італійського диктатора Муссоліні відреагувала на скасування українських санкцій проти неї

Онука італійського диктатора Беніто Муссоліні Алессандра Муссоліні вважає скасування українських санкцій проти неї "відновлення правди". 

Про це вона заявила в електроном листі у відповідь на запит  "Радіо Свобода" в Італії.

"Як я вже повідомила і офіційно 15 листопада 2019 поінформувала консульство Італії у Києві, я ніколи не бувала в Україні і, відповідно, жодним чином не брала участі у будь-яких політичних організаціях або суспільних подіях у цій країні. ..Свого часу я вважала "санкцію" зовсім безпідставною, і сьогодні беру до уваги факт ее скасування, що сприяє відновленню правди", – заявила онука Муссоліні.

Онука італійського диктатора Муссоліні відреагувала на скасування українських санкцій проти неї

Раніше 15 травня президент України Володимир Зеленський указом № 184/2020 затвердив рішення РНБО про зміни у списку санкцій України, які, крім іншого, передбачали виключення з нього Алессандри Муссоліні, онуки італійського диктатора Беніто Муссоліні. Вона стала фігуранткою українського санкційного списку у березні 2019 року. Причиною введення санкцій проти неї вважалася її участь як "спостерігача" у так званих "виборах" в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Дослідник європейських правих і їхніх зв'язків із Росією Антон Шеховцов на Facebook повідомив, що Алессандра Муссоліні ніколи не "спостерігала" за "виборами" в ОРДЛО. Вона потрапила в торішній санкційний список помилково – українська влада переплутала її з Алессандро Мусоліно (який до санкційного списку не потрапив).

Ще в минулому році Шеховцов вказував на факт участі як "спостерігача" на незаконних "виборах" на Донбасі в листопаді 2014-го і в листопаді 2018 року цього італійця. Він є представником правої партії Forza Italia ("Вперед, Італія").

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: