fbpx
Сьогодні
18:26 17 Тра 2020

День пам'яті жертв геноциду кримських татар: Меджліс закликав запалити свічку

Меджліс закликав підняти кримськотатарський прапор з траурною стрічкою і запалити свічку у вікні 17 травня о 21:00 на пам'ять про депортованих кримських татар.

Про це написав глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"Новітня історія українського та кримськотатарського народів пронизана катастрофами, які ледь не кинули їх у безодню забуття. Дати пам'яті жертв скоєних проти наших народів злочинів чергуються одна за одною. Вклонімося разом пам'яті мільйонів жертв переслідувань, вбивств, насильницьких депортацій, Голодомору, організованих і проведених Москвою", – написав Чубаров.

Новітня історія українського і кримськотатарського народів пронизана катастрофами, які ледь не кинули їх в безодню…

Posted by Рефат Чубаров on Sunday, May 17, 2020

З нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який в Україні відзначають 18 травня, на будівлі Офісу президента і Кабінету Міністрів ввечері 17,18 і 19 травня також покажуть світлову відео-інсталяцію.

"Проєкт нагадає всім про злочини радянської влади і злочини РФ сьогодні проти кримськотатарського народу", – зазначили у Міністерстві тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, насильницьке виселення кримських татар з території їхнього історичного проживання відбулося в роки Другої світової війни. За різними оцінками, тільки в перші роки вигнання в результаті голоду, масових захворювань, знущань і каторжних робіт в місцях спецпоселень загинуло понад 46% кримських татар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: