fbpx
Сьогодні
17:08 16 Тра 2020

Єрмак заявив, що у наступній зустрічі ТКГ візьме участь група представників Донбасу

Фото ОПУ

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн Групи семи (G7) і главою Представництва Європейського Союзу в Україні.

Про це повідомляється на сайті ОП.

"На наступній зустрічі ТКГ в форматі відеоконференції Україна представить групу представників окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема з числа українських громадян – внутрішньо переміщених осіб, які можуть представляти Донецьку та Луганську області і покладуть край монополії на представництво цих територій з боку невизнаних квазідержавних утворень", – йдеться в повідомленні.

Єрмак

Фото: ОПУ

"Ми готові узгоджувати, як це передбачено Мінським пакетом домовленостей, з громадянами України, які не мають стосунку до незаконних збройних угруповань, які не вбивали наших воїнів, які не мають стосунку до невизнаних утворень. На нашу думку, саме такі люди можуть бути представниками Донбасу", – сказав Єрмак.

Відзначається, що Україна розраховує на підтримку країн G7, ЄС і всього цивілізованого світу для подальшого активного просування в Мінському процесі.

Глава ОП також повідомив, що в найближчі тижні разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою здійснить візит до Берліна, де будуть продовжені консультації про шляхи підвищення ефективності роботи Нормандського і Мінського переговорних форматів.

Нагадаємо, що Російська Федерація "запросила" на засідання Тристоронньої контактної групи так званих представників окупованих районів Донецької та Луганської областей Владислава Дейнего і Наталю Ніканорову, вони мають громадянство РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: