fbpx
Сьогодні
11:13 16 Тра 2020

В Україні з 18 травня запустять масове тестування на коронавірус, - Степанов

Фото Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що вже наступного тижня в українських лікарнях запровадять ІФА-тестування. Тести імуноферментного аналізу показуватимуть наявність антитіл до коронавірусу, завдяки чому медики зможуть визначати чи перехворіла людина COVID-19.

Про це Степанов заявив під час свого брифінгу у суботу, 16 травня.

"Зараз вже розроблений механізм тестування, де визначено, в тому числі, коло осіб, в якій спосіб ми будемо тестувати. Ми дуже розраховуємо на це тестування. В понеділок вже буде підписаний відповідний наказ міністра охорони здоров'я щодо запровадження ІФА-тестування", – зазначив міністр.

Максим Степанов також зазначив про те, що тести закуповуватимуть як українського, так і іноземного виробництва. Введення нових тестів допоможе МОЗ збільшити кількість тестувань і коло осіб, яких ми тестуватимуть.

"Якщо говорити в розрізі компаній-виробників ІФА-тестів, то в нас вже українське випробування тест-систем, яке вже на завершальній стадії, це компанія "Діапром".Також в нас є гарні пропозиції від компанії "Ля-Рош". Там дуже гарні тести, які підтвердженні і європейськими сертифікатами, також сертифіковано американською FDA. Ми вважаємо, що ми можемо також їх використовувати", – заявив Степанов.

Раніше повідомлялося, що Зеленський підписав закон щодо посиленого тестування на коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: