fbpx
Сьогодні
19:49 16 Тра 2020

Разумков розповів, чому Рада не підтримала постанову щодо річниці завершення Другої світової війни

Фото obozrevatel.com

Спікер парламенту Дмитро Разумков пояснив, чому Верховна рада не підтримала постанову щодо відзначення річниці завершення Другої світової війни в Європі. Також він розповів, чи будуть постанову знову виносити на голосування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Разумкова, проект постанови було відхилено через особисту позицію народних депутатів. Глава ВР додав, що парламент відображає настрої українського суспільства.

"Це було рішення парламенту. Я думаю, що так, як 8 і 9 травня сприймаються у суспільстві… І, мабуть, парламент так само відображає настрої суспільства. Депутати ухвалювали рішення, виходячи зі своєї особистої позиції, з позиції тих людей, яких вони представляють у парламенті. Сталося так, як сталося", – зазначив він.

Крім того, Разумков виключив можливість винесення постанови щодо відзначення 75-ї річниці завершення Другої світової війни в Європі на повторне голосування.

"На жаль, немає такого механізму, як переголосування постанови. У цьому парламенті жодного разу ні один законопроєкт або постанова два рази на голосування не ставилися. Я вважаю, що це не відповідає регламенту. І я вдячний колегам, що вони мене у цьому підтримують", – пояснив спікер ВР.

Раніше Разумков прокоментував ймовірність звільнень у Кабміні.

Також, Разумков підтвердив, що Рада з наступного тижня працюватиме в пленарному режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: