fbpx
Сьогодні
23:48 16 Тра 2020

Коронавірус в Україні підхопили понад 3,5 тисячі медиків. Ляшко говорить, що керівники лікарень повідомляють лише про кожний другий випадок

Фото Freepik

З початку епідемії в Україні коронавірусне захворювання COVID-19 підхопили вже 3512 медичних працівників. Лише за останню добу серед медиків виявили 92 нових випадки інфікування.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

На амбулаторному лікуванні — 2869 медпрацівників. Госпіталізації потребували 643 медики. З них 19-ох підключали до апарату штучної вентиляції легенів.

Від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, померли 25 медиків.

Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників має розглядатися як професійне захворювання. Про це у Facebook повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Про випадки захворювання медиків потрібно повідомляти Державну службу з питань праці, яка проводить розслідування кожного такого випадку. На жаль, керівники закладів охорони здоров'я нехтують цим. Із понад 3 тисяч випадків захворювання COVID-19 серед медичних працівників станом на зараз повідомлено тільки про захворювання кожного другого медика! Розслідування на сьогодні завершено тільки в 10 випадках. У 7 з яких встановлено зв'язок між професійною діяльністю та хворобою», – йдеться в дописі.

❗️Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне…

Posted by Viktor Liashko on Friday, May 15, 2020

Станом на 16 травня в Україні 17 858 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало.

Нагадаємо, Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що сімʼї лікарів, які померли від коронавірусу, отримають грошову компенсацію з державного бюджету.

Раніше лікар Гліб Бітюков з української делегації також розповів про побачене в Італії: "Мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома".

Читайте також:

Одужання від коронавірусу: чи виробляється імунітет, і хто може заразитися повторно

Підозра на Covid-19 і госпіталізація: реальні випадки пацієнтів

ПЛР, експрес і реалії: як пройти тест на коронавірус і де його знайти

Коронавірус та пологи: що потрібно знати вагітним

Коронавірус і діти: як Covid-19 протікає у найменших пацієнтів і в чому його небезпека

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: