fbpx
Сьогодні
21:13 15 Тра 2020

В "ЄС" закликали уряд призначити мовного омбудсмена

Фото ukrinform.ua

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В'ятрович вимагають від уряду призначити Уповноваженого із захисту державної мови

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив Микола Княжицький.

"Продовжуємо боротьбу за виконання закону про українську мову. Разом із Софією Фединою та Володимиром В'ятровичем надіслали депутатське звернення з вимогою якнайшвидше подати до Кабміну кандидатуру на посаду Уповноваженого із захисту державної мови. Це мало б статися впродовж 30 днів з моменту припинення повноважень попереднього омбудсмена. Нагадаю, Тетяну Монахову було звільнено 6 травня", – написав Княжицький.

"Окремо звернувся з депутатським зверненням щодо розв'язання проблеми створення секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови. Без цього неможлива повноцінна робота. Мовний омбудсмен не може набрати в штат людей та використовувати передбачені бюджетом кошти", – наголосив депутат.

"За інформацією міністерства культури, ще 7 квітня ними було подано до Кабміну документи щодо утворення та функціювання секретаріату Уповноваженого. Але їх досі не розглянули. Складається враження, що міністр Кабінету Міністрів чи персонально прем'єр виступають проти включення цього питання до порядку денного засідання уряду або міністерство культури вводить в оману народних депутатів та громадськість. Маю сподівання, що це не так, і робота Уповноваженого із захисту державної мови буде розблокована", – підкреслив Княжицький.

В

В

Нагадаємо, 6 травня уряд звільнив мовного омбудсмена. 

24 квітня 2020 року Монахова повідомила, що написала заяву на звільнення з посади за власним бажанням. Вона розповіла, що за півроку на посаді так і не отримала жодної заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: