fbpx
Сьогодні
22:26 15 Тра 2020

У Нацбанку розповіли, куди спрямують гроші від МВФ

Яків Смолій

Співпраця з МВФ відкриває для України двері для отримання додаткового фінансування від Світового банку, Єврокомісії та урядів Японії і Канади, усі кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету.

Про це в інтерв'ю ВВС News Україна заявив голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, Україна зможе отримати перший транш за новою програмою співпраці з Фондом у кінці травня – на початку червня, усі кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету.

Смолій додав, що до кінця року МВФ може надати Україні до 3,5 млрд доларів. Загальна сума програми, яка триватиме 1,5 року, – близько 5 млрд доларів.

Голова Нацбанку підкреслив, що загальна сума позик від МВФ, які Україна може отримати у 2020-2021 роках і за програмою stand-by, і за програмою розширеного фінансування, що обговорювалася раніше, є однаковою.

"За попередньою домовленостю, усі суми, які ми обговорювали з МВФ та іншими донорами, будуть спрямовані до державного бюджету на покриття дефіциту", – додав він.

У Мінфіні сказали, коли очікують отримання Україною першого траншу МВФ.

Нагадаємо, МВФ змінив формат програми підтримки України.

Раніше стало відомо про те, що у місії МВФ в Україні змінився глава. Також МВФ заявили, що готові збільшити розмір підтримки України.

Верховна Рада України 13 травня проголосувала у другому читанні за так званий "банківський" закон, необхідний для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: