fbpx
Сьогодні
13:58 15 Тра 2020

У Мінреінтеграції заявили, що бойовики скоро спробують влаштувати провокації на двох КПВВ

Бойовики найближчим часом спробують влаштувати на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі імітації акцій протесту та провокації.

Про це 15 травня повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Там кажуть, що аналіз даних свідчить про підготовку провокацій з метою дестабілізувати роботу у першу чергу КПВВ «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке». Саме через них поставляють гуманітарну допомогу.

"Відповідальність за можливі наслідки повністю лягає на очільників окупаційної російської "влади".

У Мінреінтеграції також повідомили, що загалом від початку дії карантинних обмежень 22 березня командувач операції Об'єднаних сил надав 283 індивідуальні дозволи на перетин лінії розмежування на Донбасі. В окупований Крим пропустили 132 людини.

«Слід зазначити, що у рамках виконання домовленостей лідерів країн «нормандського формату» у Парижі Україна повністю готова до відкриття ще одного КПВВ — у районі м. Золотого (Попаснянський район, Луганська область), який би дозволив активізувати гуманітарну діяльність», — йдеться у повідомленні.

Водночас в уряді зазначають, що бойовики займають деструктивну позицію, порушуючи права громадян і створюючи пряму небезпеку для мирного населення: не пропускають людей з дозволами через лінію розмежування, ускладнюють роботу СММ ОБСЄ та поставки гуманітарної допомоги. Також не допускають представників «Червоного хреста» до незаконно утримуваних осіб.

«На цьому тлі російські окупаційні адміністрації з пропагандистською метою поширюють неправдиву інформацію, звинувачуючи Україну у неіснуючих обмеженнях для громадян», — кажуть у міністерстві.

Нагадаємо, що 14 травня оновлена українська делегація в ТКГ провела перемовини щодо Донбасу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: