fbpx
Сьогодні
20:53 15 Тра 2020

У Києві через борг близько 2,5 млн грн можуть вимкнути світло у двох ЖК

У Києві житлові комплекси "Патріотика" та "Статус Град" заборгували 2,5 млн грн за спожиту електроенергію, через що мешканці можуть залишитися без світла

Про це повідомив заступника голови КМДА Петро Пантелеєв передає пресслужба КМДА.

"Житлові будівлі, що належать до житлових комплексів "Патріотика" (вулиця Софії Русової, 7, 7-Г, 5-Б, 3-В, 3, Бориса Гмирі, 14-А, 16-А) та "Статус Град" (вулиця Завальна, 10-Б, 10-В, 10-Г), мають значну заборгованість за спожиту електроенергію. Для стабільного подальшого енергопостачання зазначених будинків необхідно забезпечити оплату боргу та регулярність розрахунків", – зазначив Пантелеєв.

За інформацією компанії-електропостачальника Yasno, будівельна компанія ТОВ "Будеволюція" за два місяці накопичила борг за електроенергію майже 2,5 млн грн.

Заступник голови КМДА закликав керівників компаній, що здійснюють обслуговування зазначених будинків, оплатити борг та надати інвесторам вичерпну інформацію про стан розрахунків.

За словами Пантелеєва, люди які вклали кошти у це житло, стали, по суті, заручниками ситуації, бо вказані житлові комплекси вважаються об'єктами незавершеного будівництва. Для повноцінного та безпечного функціонування ЖК необхідно виконати технічні умови, щоб переключити будівлі на постійну схему електропостачання. Це має зробити забудовник, або, якщо він відмовляється це зробити, то інвестори.

Заступник голови КМДА зауважив, що "робити це за рахунок коштів платників податків, тобто за рахунок міського чи державного бюджету, – незаконно".

Він додав, що місто готове надати необхідну правову, технічну чи консультаційну допомогу для вирішення кризи.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: