fbpx
Сьогодні
17:12 15 Тра 2020

Пільгові кредити бізнесу видаватимуть ще два банки

До програми пільгових кредитів для малого бізнесу «5-7-9%» долучилися два комерційні банки — «Райффайзен Банк Аваль» та «ТАСКомбанк».

Про це  повідомили у Міністерстві фінансів України.

Так, загалом у програмі участь беруть 9 банків: чотири державних – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк, та п'ять комерційних – «Райффазен Банк Аваль», «ТАСКомбанк», «Альянс банк», «Банк Львів» та «ПУМБ».

16 квітня в уряді повідомили, що через кризу розширюють програму пільгового кредитування малого бізнесу. Так, на неї планують витратити 35 мільярдів гривень.

В межах оновленої програми позику під низький відсоток (5-7-9%), будуть видавати малому бізнесу для виплати зарплат, поповнення обігових коштів або ж рефінансування кредитів у банках, в межах якого протягом року бізнес не буде сплачувати відсотки за банківським кредитом.

Для того, аби отримати цей пільговий кредит від держави, підприємцю потрібно зберегти щонайменше 80% робочих місць.

Раніше, кредити під 5-7-9% річних уряд планував видавати українцям, які створюють новий бізнес. Наразі ж її поширять на тих підприємців, які постраждали від кризи та карантину. Так, під 5% річних пропонуватимуть брати кредити для рефінансування наявних банківських позик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: