fbpx
Сьогодні
18:34 15 Тра 2020

ОПЗЖ і Дубінський намагаються скасувати закон про ринок землі у КСУ

Фото ZN.UA

До Конституційного суду України 14 травня надійшло ще одне подання від 53 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону про обіг земель сільгосппризначення.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Автори клопотання просять суд визнати закон про ринок землі таким, що не відповідає Конституції.

Подання зокрема підписали депутати від фракції «Опозиційна платформа – За життя» (Віктор Медвечук, Юрій Бойко, Вадим Рабінович, Нестор Шуфрич, Ілля Кива, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін), а також виключений з фракції «Слуга Народу» депутат Антон Поляков (він є автором 6 тисяч правок до «антиколомойського» закону) та чинний депутат президентської фракції Олександр Дубінський.

4 травня до Конституційного суду України надійшло перше подання від низки народних депутатів, які хочуть визнати неконституційним закон, що запроваджує ринок земель сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, в ніч на 31 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про ринок сільськогосподарської землі. За це рішення проголосувало 259 депутатів. Президент підписав закон 28 квітня 2020 року. Рада розглядала законопроєкт про ринок землі з 6 лютого 2020 року. До другого читання депутати подали 4018 правок.

Відповідно до закону, ринок сільськогосподарської землі в Україні має запуститися поетапно. Спочатку, з 1 липня 2021 року, земельні паї дозволять продавати та купувати лише громадянам України (фізичним особам). Загальна площе землі, якою дозволено буде володіти складе до 100 гектарів. Компанії та юридичні особи зможуть придбавати землю з 1 січня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: