fbpx
Сьогодні
15:17 15 Тра 2020

Нападникам на активіста Стерненка оголосили підозри

Двом нападникам на одеського активіста і екслідера осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка оголосили підозри за статтею про хуліганство із застосуванням зброї (ч. 4 ст. 296 КК).

Про це пише «Бабель» з посилання на інформацію від СБУ.

Підозри оголошені жителям Одеської області Олександру Ісайкулу та Івану Кузнєцову. Ісайкул на даний момент знаходиться за межами України, ймовірно в Росії, а Кузнєцов загинув від ножового поранення під час нападу.

Згідно зі статтею Кримінального кодексу України, Ісайкулу загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

14 травня Сергія Стерненка викликали до головного слідчого управління СБУ для повідомлення про підозру.

До цього генпрокурор Венедіктова запевняла, що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Нагадаємо, Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

Нагадаємо, що 25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка було скоєно напад, внаслідок якого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

Зараз проти активіста виступають нардепи від ОПзЖ, депутат Максим Бужанський, блогер Анатолій Шарій, ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов та інші. Вони стверджують, що Стерненко скоїв убивство під час побутового конфлікту. Сам Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Арсена Авакова, який, за його словами, тисне на генпрокурора і вимагає тюремного терміну.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: