fbpx
Сьогодні
16:19 15 Тра 2020

Герус звернеться в РНБО і СБУ у зв'язку з обмеженнями атомної генерації

Глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус готує звернення до Служби безпеки, а також до Ради національної безпеки і оборони щодо обмежень атомної генерації.

"Штучна зупинка блоків" Енергоатома "створює величезні ризики і проблеми, а також підсилює залежність енергетичної галузі від окремих олігархічних фінансово-промислових груп, що, на мою думку, становить загрозу національній безпеці. Готую звернення до СБУ та РНБО через ситуацію, що склалася", – написав нардеп в Facebook.

Він уточнив, що станом на 11:32 15 травня навантаження атомних блоків дорівнює 7,323 тис. МВт, що складає 53% від їх встановленої потужності (13,835 тис. МВт). При цьому, на думку Геруса, навіть з урахуванням того, що в даний час в ремонті знаходяться п'ять (блоки №№3,4,5,6 Запорізької АЕС і блок №2 Южно-Української АЕС) з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України, недозавантаження працюючих блоків через адміністративні обмеження становить 1,170 МВт.

"Мінімум половина з цих обмежень є надуманою", – вважає глава енергокомітета Ради.

Зранку 15 травня Герус повідомив про різке скорочення виробництва атомної енергії: новий історичний мінімум.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував звинувачення у лобіюванні енергобізнесу Ахметова та зазначив, що позапланових відключень АЕС немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: