fbpx
Сьогодні
10:00 15 Тра 2020

Директор НАБУ пояснив, чому Коломойський намагається його звільнити

Фото: uacrisis.org

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник пояснив, чому депутат від «Слуги Народу» Олександр Дубінський та інші люди олігарха Ігоря Коломойського в Раді намагаються звільнити його.

Про це Ситник заявив в інтерв'ю на hromadske.

Він наголосив, що на сьогодні «максимально актуальними для одного з олігархів» є дві справи.

«Це Укрнафта, де завдані збитки — це вже встановлено експертним шляхом — перевищують 10 мільярдів гривень. Ну і справа ПриватБанку», — сказав директор НАБУ.

Він уточнив, що це дві справи, сума збитків по яких складає понад половину зі всієї суми, яка встановлена загалом по всіх справах, які зараз розслідує НАБУ.

«Тому очевидно, що продовження олігарха у парламенті постійно робить якісь там гучні заяви, певні спроби, от зараз є звернення до Конституційного суду. Тому побачимо», — зазначив Ситник.

Водночас він вважає, що загалом за спробами його звільнити стоїть не тільки Коломойський.

«Не тільки Коломойський. Ця тенденція почалася ще в березні 2017 року, коли було проведене затримання і оголошення підозри колишньому голові Фіскальної служби (Роману Насірову). Тоді пішли максимальні медійні атаки, складання якихось протоколів, реєстрація проваджень», — сказав директор НАБУ.

Ситник нагадав, що звільнити його намагалася і колишня коаліція з «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту», але поки такі спроби закінчувалися нічим.

«Це настільки очевидно і той, хто хоче в цьому розібратися, той легко може вирахувати, який з олігархів в даний конкретний момент затіває певні медійні атаки, певні спроби зміни законодавства і таке інше», — резюмував очільник Бюро.

Раніше повідомлялося, що Дубінський і Ко звернуться до Конституційного Суду України щодо конституційності призначення Ситника Порошенком.

1 травня Ситник заявив, що НАБУ наближається до оголошення підозри Коломойському.

Раніше МВФ попередив Офіс президента про можливі проблеми в разі посягання на незалежність НАБУ.

Нагадаємо, Комітет Ради підтримав законопроєкт, який дозволить звільнити голову НАБУ.

Офіс президента зробив заяву щодо роботи НАБУ: "Після приходу до влади команда президента ліквідувала штучно створені обмеження для роботи НАБУ, серед іншого – політичні".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: