fbpx
Сьогодні
22:55 14 Тра 2020

Трампа зобов'язали надати електронне листування про військову допомогу Україні

Фото Reuters

Адміністрацію президента США Дональда Трампа зобов'язали надати електронне листування про військову допомогу Україні, а також вказівку про її припинення.

Таке рішення нібито було прийнято Трампом після скандальної телефонної розмови з главою України Володимиром Зеленським, яке відбулося 25 липня 2019 року. Запит на оприлюднення 20 електронних листів видала окружна суддя США Емі Джексон, передає Law and Crime.

Джексон головувала у справі Роджера Стоуна, колишнього радника Трампа, якого звинувачували в дачі неправдивих свідчень.

Рішення було прийнято за позовом видання The New York Times у рамках закону про доступ до інформації, оскільки Білий дім відмовив у наданні документів виданню.

"Документи в цій категорії – це електронне листування президента, або віце-президента, або безпосередніх радників президента за президентським рішенням про обсяг, строки та мету затримки військової допомоги Україні", – зазначила заступниця юриста бюджетного управління Білого дому Гедері Уолш.

Адміністрація Трампа поки відмовляється надавати повідомлення, стверджуючи, що документи захищені від оприлюднення на законодавчому рівні.

Читайте також: Знайомтесь, Кіт Дейтон: хто стане новим послом США в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: