fbpx
Сьогодні
11:17 14 Тра 2020

СБУ підозрює керівництво Одеської митниці в корупції

Служба безпеки України підозрює керівництво Одеської митниці в організації масштабної корупційної схеми при розмитненні товарів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в оборудці фігурували начальники відділів митного оформлення постів «Одеса» та «Чорноморськ».

За даними СБУ, перший з них вимагав 100 доларів з кожного контейнера за доставку вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. У разі згоди компанію-імпортера вносили до списку і надалі її контейнери за обумовлену плату безперешкодно проходили митний контроль.

А далі посадовець посту «Чорноморськ» створював комерсантам штучні перешкоди при розмитненні товарів, затягуючи їхнє оформлення. Для розблокування процесу начальник відділу пропонував імпортерам допомогу у заниженні вартості задекларованих вантажів, кажуть в СБУ. За цю «послугу» він вимагав 50-60% різниці між реальною ціною та тією, яку відображали у митних документах. За даними СБУ, вартість «платежу» складала від 200 до 4000 доларів, частину цих грошей передавалии безпосередньо керівництву Одеської митниці.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували отримання учасниками схеми 800 доларів. Після одержання чергової частини хабаря у розмірі 1,3 тисячі доларів правоохоронці затримали начальника відділу митного посту «Чорноморськ».

Наразі тривають слідчі дії за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою за попередньою змовою), ч. 3 ст. 368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам схеми та обрання їм міри запобіжного заходу.

Крім того, перевіряють можливу причетність до оборудки інших працівників митниці та співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні звільнив з посад глав Податкової і Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: