fbpx
Сьогодні
10:32 14 Тра 2020

Степанов озвучив критерії 4 етапів виходу з карантину

Кабінет міністрів затвердить 4 етапи виходу з карантину через COVID-19, а запроваджувати їх зможуть не синхронно по всій країні, а залежно від регіональної ситуації.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

"Міністерство охорони здоров'я розробило поетапні пом'якшення карантинних заходів. Вони дуже чіткі – і я думаю, що будуть прийняті на найближчому засіданні уряду.

У нас є чотири етапи виходу з карантину. Кожному з цих етапів відповідають певні критерії і під кожен етап є відповідне пом'якшення.

Які критерії? У нас є кількість випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення – це так званий показник інцидентності. Завантаженість ліжок (хворими з) COVID-19 має бути не більше 50%. Кількість тестувань – ПЛР-тестування плюс IFA-тестування, яке ми зараз додаємо, – за 7 днів на 100 тисяч населення має бути на рівні 15-ти. Кількість нових випадків за останні 7 днів до попередніх 7-ми днів – або R-показник – має бути на рівні 0,9-1,0.

Ці всі етапи будуть запроваджуватися по формулі так званого адаптивного карантину. Ці показники різні по областям, тому ми вважаємо, що це буде дуже правильна тактика: в залежності від області будемо пом'якшувати карантин.

Тобто затвердження цих етапів буде на національному рівні, а вже пом'якшення буде відбуватися, в тому числі, на рівні конкретної області".

Степанов зазначив, що перше пом'якшення карантину відбулося 11 травня, друге планується 22 травня.

Міністр підкреслив, що всі ці заходи можливі при дотриманні протиепідемічних вимог: масочного режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками рук.

Під кожне послаблення будуть розроблені правила – і для транспорту, і для спортивних змагань.

Раніше міністр інфраструктури представив план відновлення пасажирського сполучення: в ньому три етапи.

В Україні станом на 14 травня підтвердили 16 847 випадків COVID-19, за добу – 422: ситуація в регіонах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: