fbpx
Сьогодні
16:07 14 Тра 2020

Фігуранта справи МН17 заарештували в окупованому Донецьку, - ЗМІ

Фото Reuters

Одного із чотирьох ключовий фігурантів справи МН17 Леоніда Харченка було заарештовано у березні цього року в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє BBC.

Джерело видання, що мало відношення до військового командування "ДНР" в 2014-2015 роках, і товариш по службі Харченко, який до сих пір проживає в Донецьку, підтвердив, що 11 березня він був затриманий біля свого будинку в Донецьку "владою "ДНР" і заарештований, але зовсім за іншою кримінальною справою.

Леонід Харченко МН17

Тиждень тому Харченку був продовжений арешт ще на два місяці. Зараз, за словами співрозмовників видання, він утримується в СІЗО "мін'юсту" ДНР ", яке знаходиться в Донецьку на вулиці Кобозєва, 4. Товариші по службі Харченко вважають, що колишнього розвідника хочуть ізолювати.

Як пише BBC, його звинувачують в участі в незаконному обшуку в 2014 році і незаконному зберіганні зброї.

"По першому пункту у потерпілих до нього претензій немає. За другим – цей пістолет йому в 2019 році видали в "міністерстві держбезпеки" для забезпечення особистої безпеки у зв'язку зі справою МН17″, – розповіло джерело.

Також джерело BBC вважає, що колишнього військового розвідника взяли під варту, щоб виключити варіант його затримання спецслужбами України.

Відзначимо, в минулому році українським спецназівцям вдалося вивезти до Києва Володимира Цемаха, який вважається фігурантом справи МН17. Однак, його передали Росії в рамках обміну полоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: