fbpx
Сьогодні
12:56 14 Тра 2020

Дубінський і Ко звернуться до КС щодо конституційності призначення Ситника Порошенком

Народні депутати звернуться до Конституційного Суду України з поданням щодо відповідності Основному закону указу п'ятого президента Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це повідомив народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський у своєму Telegram-каналі.

"Зібрав 50+ підписів під зверненням до Конституційного Суду для визнання неконституційності указу президента Порошенка щодо призначення Ситника директором НАБУ (218/2015). Сьогодні звернення надійде до КС".

Як зазначається в поданні, скан якого оприлюднив Дубінський, нардепи вважають, що указ є неконституційним, оскільки не відповідає вимогам декількох статей Конституції України, а глава держави, підписавши цей указ, вийшов "за межі своєї конституційної компетенції".

1 травня Ситник заявив, що НАБУ наближається до оголошення підозри Коломойському.

Раніше МВФ попередив Офіс президента про можливі проблеми в разі посягання на незалежність НАБУ.

Підставою для листа від МВФ стали "запропоновані зміни до законодавства, які розширять підстави для звільнення голови НАБУ, включивши до них рішення суду про адміністративне корупційне правопорушення". Роден вважає такі зміни шкідливими для продовження співпраці України з МВФ, оскільки, на думку Фонду, вони підважать незалежність Бюро.

Нагадаємо, Комітет Ради підтримав законопроєкт, який дозволить звільнити голову НАБУ.

Офіс президента зробив заяву щодо роботи НАБУ: "Після приходу до влади команда президента ліквідувала штучно створені обмеження для роботи НАБУ, серед іншого – політичні".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: