fbpx
Сьогодні
12:53 13 Тра 2020

Зеленський в Раді закликав депутатів прийняти банківський законопроект

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський прибув до парламенту і закликав народних депутатів підтримати у другому читанні законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності.

Сьогодні позачергове засідання Верховної Ради.

Перед початком розгляду документу спікер Ради Дмитро Разумков оголосив, що в парламенті присутній президент. Зеленський зайшов до своєї ложі. Глава держави зняв маску, привітався з народними депутатами, побажав їм здоров'я та лаконічно нагадав, що нині вони мають прийняти рішення, яке можна назвати історичним.

"Я не буду дуже довго, я думаю що й так питання банківського закону дуже затягнулось…. Я думаю, що впродовж моєї каденції і вашої буде декілька важливих історичних законопроектів, які повинні об'єднувати всі партії. Я хочу щоб саме так пройшло сьогодні голосування.

Я звертаюсь до вас із повагою і хочу, щоб ви підтримали за цей законопроєкт, який повинен захистити українську економіку і допомогти Україні саме зараз. Дякую".

Фінансовий комітет Ради у п'ятницю, 8 травня, розглянув уточнену порівняльну таблицю до банківського законопроєкту- останній крок перед голосування закону про банки. 27 квітня профільний комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити банківський закон у другому читанні.

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко впевнений, що на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради ухвалять законопроєкт про банки.

Головною умовою МВФ для отримання Україною траншу є ухвалення законопроєкту про ринок землі та банківський законопроект, який ще називають "антиколомойським", бо його основне завдання — не допустити повернення ПриватБанку колишнім акціонерам.

Нацбанк: "Антиколомойський" закон – додатковий запобіжник повернення ПриватБанку ексвласникам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: