fbpx
Сьогодні
15:19 13 Тра 2020

Уряд дозволив воїнам-добровольцям проходити санаторне лікування та реабілітацію за кошт держави

Кабінет Міністрів України поширив дію бюджетної програми з санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та психологічної реабілітації на добровольців – учасників бойових дій.

Відповідну постанову уряд ухвалив на своєму засіданні, 13 травня.

Мова йде про учасників антитерористичної операції, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24.02.2018 у взаємодії із Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їх складу.

"Першим етапом по відновленню справедливості до воїнів-добровольців стало надання статусу учасника бойових дій та відповідних соціальних гарантій. Сьогодні Уряд прийняв чергове важливе рішення, яке надає добровольцям право користуватися послугами з санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації та соціально-професійної адаптації", – зазначив міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб.

Наразі 48 представників добровольчих підрозділів вже отримали посвідчення учасника бойових дій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: