fbpx
Сьогодні
22:16 13 Тра 2020

У Росії пандемія коронавірусу спровокувала збільшення смертності від алкоголізму

Фото Freepik

Під час епідемії коронавірусу в Росії збільшилась смертність від алкоголізму, тому треба менше пити, заявив міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами міністра, збільшилась смертність від захворювань, пов'язаних з алкоголем.

«На жаль, у цей період роль алкоголю у структурі смертності почала зростати», — сказав глава російського МОЗ.

Мурашко вважає, що ключ до подолання цієї проблеми — зменшення вживання спиртного, зокрема розглядається можливість заборони купувати алкоголь до 21 року.

Також міністр зазначив, що у Росії після досягнення громадянами 18 років різко змінюється співвідношення смертності між чоловіками та жінками.

«Якщо до 18 років приблизно в одних цифрах йде, то після 18 років, коли вільніше життя приходить, хлопці одразу ж дають вищі показники смертності», — сказав він.

Число випадків зараження коронавірусом у Росії з початку епідемії досягло 240 тисяч, повідомляє оперативний штаб по боротьбі з розповсюдженням коронавірусної інфекції. За добу виявлено трохи більше ніж 10 тисяч нових інфікованих. 4491 людина одужала. Близько половини заражених і тих, хто видужав, припадають на Москву – 5392 і 1820 випадків відповідно. Від початку спалаху 48 003 людини одужали, 2212 померли. 96 із них – за минулу добу.

Напередодні Росія вийшла на друге місце в світі після США за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом. Однак за кількістю випадків на мільйон жителів країна перебуває нижче за цим показником, ніж 42 країни в світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: