fbpx
Сьогодні
11:37 13 Тра 2020

Шмигаль про заборону українцям виїжджати на роботу за кордон: Це брехня

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що уряд не встановлював жодних обмежень щодо виїзду українських громадян на роботу за кордон.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді в середу.

"Щодо обмеження виїзду – це фейк і брехня. Жодних обмежень уряд не встановлював".

Прем'єр зазначив, що наразі тривають переговори з урядами європейських країн, щоб забезпечити соціальні гарантії для українських працівників у разі їх виїзду на сезонні роботи.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не перешкоджає виїзду громадян на роботу до інших країн за умови надання трудового контракту щонайменше на три місяці.

"Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна через дипломатичні канали з нами зв'язується і бере на себе зобов'язання, що у тієї людини, яку вони беруть на роботу… у неї там є, де жити, у неї є медична страховка. І ми впевнені, що якщо щось станеться з людиною … що ви її не викинете завтра на вулицю", – сказав президент.

Він зазначив, що такі звернення були на рейси до Німеччини, Італії, Фінляндії, Польщі. "Де є дипломатичні замовлення – ми всіх випускаємо. Де нам показують копію контракту, що у людини є щонайменше три місяці роботи – будь ласка. Рабства в Україні немає", – зазначив президент.

В Раді Шмигаль також сказав: Епідемія коронавірусу в Україні йде за помірним сценарієм, десь ми вже досягаємо піку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: