fbpx
Сьогодні
14:29 13 Тра 2020

Рада звільнила ФОПів пенсійного віку та тих, хто працює в сфері культури від сплати ЄСВ

Фото Reuters

Верховна Рада звільнила ФОПів пенсійного віку і самозайнятих у сфері науки, літератури, культури і медицини від сплати ЄСВ .

За відповідний законопроект в другому читанні та в цілому проголосував 321 народний депутат.

"Законопроект №2166 розроблений для удосконалення норм законодавства щодо нарахування ЄСВ особам, які ведуть незалежну професійну діяльність, усунення дискримінації платників ЄСВ та припинення несправедливої сплати ЄСВ самозайнятими особами та ФОП, якщо вони не отримали дохід, і штрафних санкцій за його несплату", – пояснив автор законопроекту депутат Євген Петруняк.

Як пояснюється в супровідних документах до законопроекту, через законодавчі колізії деяким категоріям підприємців двічі нараховують ЄСВ, тоді як закон пропонує вирішити це питання.

Окрім цього, обов'язок сплати ЄСВ пенсіонерами, які ведуть незалежну професійну діяльність, є дискримінаційним, а встановлення обов'язку сплачувати єдиний соціальний внесок без отримання доходу є непослідовним у контексті законодавства про ЄСВ, вважають автори законопроекту.

Крім того, особливої уваги від держави потребують і підприємці, які працюють у сфері науки, літератури, культури, медицини. Депутати підтримали звільнення цих категорій підприємців від сплати ЄСВ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: