fbpx
Сьогодні
11:51 13 Тра 2020

Прем'єр-міністр прокоментував звинувачення у лобіюванні енергобізнесу Ахметова

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заперечив звинувачення у лобізмі інтересів власника ДТЕК Рината Ахметова в енергетичній галузі та зазначив, що позапланових відключень АЕС немає.

Про це він повідомив під час годину уряду у парламенті.

Депутат Тарас Батенко із групи "За майбутнє" запитав прем'єра чи відбувалася у минулому році неформальна зустріч Шмигаля разом з депутатами енергетичного комітету з менеджментом ДТЕК , а також звинуватив його у "неприхованому" лобізмі бізнесу Рината Ахметова, який має активи у галузі "зеленої енергетики".

"Це брехня. Таких зустрічей не було і не могло бути. Брехня про лобізм.

Ви бачили вчора підтримку енергетичним комітетом заходів розроблених антикризовим штабом, куди входять усі представники енергосфери України. Є статус виконання антикриз заходів. Є динаміка цін і просідання у енергетиці. Перше – у нас є просідання у гідроенергетиці через посушливу зиму і весну, коли не вистачає води", – відповів Шмигаль.

За словам очільника уряду, загальне споживання енергії впали на 9%, але втрати атомної енергетики мінімальні.

"Атомна енергетика сьогодні повністю заповнює той об'єм потужності, який може заповнити на базовій основі. Додалися 6 мегават потужності відновлюваних джерел енергії. Ми ведемо перемовини із власниками ВДЕ енергетики, про зниження тарифу електроенергії.

Зниження загального споживання відбулось на 9%. Ми зробили все таким чином, що втрати "Енергоатому" є мінімальними. Жодних відключень блоків, які не є плановими, не відбувається.

Блоки, що виводяться в ремонти, роблять це за посунутою програмою з осені на весну. Інших відключень і загрози работи АЕС немає", – резюмує прем'єр.

Криза енергетики: уряд очікує, що інвестори погодяться знизити "зелений тариф" для альтернативної енертетики.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: