fbpx
Сьогодні
12:47 13 Тра 2020

Комітет Геруса підтримав антикризовий енергетичний план уряду

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунального господарства підтримав план заходів Міністерства енергетики та навколишнього середовища з виходу енергетичної галузі з кризи.

За відповідне рішення проголосувала більшість членів комітету, незважаючи на пропозицію Голови комітету Андрія Геруса прийняти план тільки до уваги без підтримки.

Перед обговоренням цього питання прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав депутатів підтримати план дій Міністерства енергетики.

"Буду просити підтримати роботу міністерства, антикризового штабу. Сьогодні галузь перебуває у складній ситуації, починаючи від вугільної промисловості і завершуючи атомною енергетикою", – сказав Шмигаль.

При цьому т.в.о. міністра енергетики Ольга Буславець наголосила, що поточна ситуація викликана непрофесійним управлінням галузі в минулому році.

«Ця криза виникла внаслідок бездіяльності, непрофесіоналізму людей в різних гілках влади. З-за цього ми прийшли до багатомільярдних боргів», – повідомила Буславець.

За її словами, запропонований план дозволить міністерству рухатися далі і вже на наступному засіданні антикризового штабу з питань енергетики розглядати блок економічних проблем і викликів, які стоять перед галуззю.

Раніше Буславець повідомляла, що міністерство розробило план з 20 заходів, які допоможуть енергетичної галузі вийти з кризи.

Як повідомлялося, перше засідання Штабу під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося 29 квітня. Результатом першого засідання став оновлений енергетичний баланс на 2020 рік, що знизило напругу в галузі.

План передбачає комплекс заходів щодо виведення галузі з кризи. Зокрема, вирішення проблеми боргів в старому і новому ринку, добровільне зниження "зеленого" тарифу, затвердження енергетичного та паливного балансу, реформа PSO.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: