fbpx
Сьогодні
23:38 13 Тра 2020

Кабмін звільнив Калініна з посади заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій та переселенців

Сьогодні, 13 травня, підписано розпорядження про звільнення Руслана Калініна з посади заступника міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Про це Калінін сам повідомив у своєму Facebook.

Від зазначив, що пропрацював на посаді 3 місяці. Також перерахував основні досягнення своєї команди за цей період:

  • зрушити з місця процес перемовин з банком KFW щодо запровадження іпотечної програми для переселенців. Текст угоди погоджений та прийнятий Кабміном. При плідній роботі програма може почати працювати вже в цьому році. Ми чикали цього з 2016 року.
  • зрушити з місця процес перемовин з кредитною установою для відбудови (KfW) та Міжнародною організацією з міграції (МОМ) щодо будівництва житла для переселенців у Северодонецьку та Краматорську. Будівництво має початися у наступному році.
  • запровадити разом з Мінрегіон та Держмолодьжитло пілотний проект з іпотечного кредитування сімей переселенців під 3% річних;
  • розробити та подати до КМУ Концепцію Державної цільової програми забезпечення житлом переселенців та учасників АТО/ООС.
  • запропонувати концепцію розширеної інтерактивної платформи «Робота + Житло» для ВПО. На першому етапі було створено розділ на сайті Міністерства «Робота + житло для ВПО» з актуальною інформацією по всій Україні щодо вакансій із наданням житла для переселенців.
  • представити "Дорожню карту по вирішенню проблем місць компактного проживання".

Калінін розповів, що після роз'єднання Мінветеранів останні два місяця він займався передачею житлових програм від Мінсоцполітики до Мінветеранів.

"Наразі всі чотири програми передані, постанови прийняті та найближчим часом кошти на реалізацію будуть розподілені між регіонами. Зазначене вище – лише початок реалізації бачення нашої команди вирішення нагальних питань переселенців, зокрема, нами разом із неурядовими організаціями на основі аналізу потреб переселенців було складено великий план робіт який, на жаль, за такий термін його не можливо реалізувати", – зазначив він.

Сьогодні Уряд підписав розпорядження щодо мого звільнення з посади заступника Міністра у справах ветеранів, тимчасово…

Posted by Ruslan Kalinin on Wednesday, May 13, 2020

Нагадаємо, що керівник Всеукраїнської асоціації переселенців Руслан Калінін приєднався до команди МінТОТ в кінці минулого року керівник Всеукраїнської асоціації переселенців – спочатку як радник, а далі – як заступник міністра Оксани Коляди. Його зона відповідальності – все, що стосується переселенців: житло, робота, перекваліфікація, підтримка бізнесу, нормативні документи, які спрощують процедури, пов'язані з внутрішньо переміщеними особами.

Раніше повідомлялося, що Кабмін звільнив Фірсова з посади в.о. голови Держекоінспекції та призначив скандального чиновника зі столичної мерії Андрія Мальованого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: