fbpx
Сьогодні
23:55 13 Тра 2020

Кабмін створив координаційний центр з питань трансформації вугільних регіонів

Кабінет міністрів України проголосував за створення координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів на чолі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем

Так, Кабмін підтримав створення координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів, передає УНН.

Його очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а заступником призначили міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Раніше Шмигаль заявив, що скоріш за все, шахтарям не вистачить до кінця року 1,6 млрд гривень, які виділили їм для погашення боргів і на зарплати, тому потрібно буде порахувати скільки потрібно грошей для підтримки шахтарів і їх родин. Про це він сказав на засіданні комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг.

"Стосовно зарплат шахтарів, дійсно на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з активом шахтарської галузі, в тому числі, з керівниками профспілок шахтарських, було дано доручення, протягом двох місяців погасити борги за минулі періоди. Тобто, за минулі роки 1 млрд і майже 600 млн гривень було перераховано", — сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що при внесенні змін в бюджет вони, спільно з депутатським корпусом, урядом, додали для виплат заробітних плат і погашення боргів ще 1,6 млрд в цьому році.

"Скоріш за все, цих коштів не вистачить до кінця року у тому ми вимушені будем з вами ще раз вернутись вже коли порахуєм, конкретно скільки треба для того, щоб підтримати шахтарів, їхні сім'ї", — зазначив Денис Шмигаль.

Він також додав, що шахтарів не залишать у скрутній ситуації, при тому, що частина шахт була вимушена закритись через кризу в енергетичній галузі.

Дивіться наш фільм проекту "ЕкоРубрики" про ситуацію на шахтах Донбасу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: