fbpx
Сьогодні
16:17 12 Тра 2020

Зеленський передав рідним загиблих Героїв України ордени "Золота Зірка"

Президент Володимир Зеленський зустрівся з родинами загиблих Героїв України, працівників Служби безпеки Дениса Волочаєва та Дмитра Каплунова.

Про це повідомив Офіс президента.

Глава держави передав рідним ордени «Золота Зірка», якими були нагороджені загиблі.

Нагороду Дениса Волочаєва отримали його дружина Олеся Воротнюк та матір Галина Волочаєва.

«Денис Олександрович – герой. Вдячний, що він захищав Україну, наш суверенітет, нашу територіальну цілісність. Я думаю, що для кожного громадянина це – честь. Мої великі співчуття та вдячність», – сказав президент.

Нагороду Дмитра Каплунова президент вручив його дружині Наталії Ждановій, матері Тетяні Каплуновій та батьку Віталію Каплунову.

«Хочу вам подякувати за Дмитра. Я розумію, що це дуже маленька нагорода за таких великих людей. Вони віддали найдорожче – свої життя за наш спокій, за наші життя», – зазначив Зеленський.

президент ннагородив бійців посмертно

Президент наголосив, що він як батько глибоко розуміє горе батьків, які втратили своїх синів.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов також висловив співчуття рідним загиблих героїв.

Галина Волочаєва наголосила, що її син мріяв, щоб територіальну цілісність України було відновлено.

«Хочеться, щоб мрія Дениса, як і Дмитра, як і інших, хто поліг за суверенітет нашої держави, здійснилася. І щоб ви доклали всіх зусиль для цього».

Нагадаємо, 3 грудня 2019 року Президент підписав указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» полковникам Денису Волочаєву та Дмитру Каплунову (посмертно). Бійці удостоєні високої відзнаки за героїзм та особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

1 грудня 2019 року на лінії зіткнення на сході України диверсійно-розвідувальна група ворога здійснила спробу прориву в тил позицій Об'єднаних сил. Командування ООС задіяло резервну групу, до складу якої входили Дмитро Каплунов і Денис Волочаєв. Під час бойового зіткнення внаслідок вибуху міни бійці отримали поранення, несумісні з життям, і загинули на місці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: