fbpx
Сьогодні
14:44 12 Тра 2020

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозрюють коронавірус: він в московській в'язниці

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозрюють коронавірус – з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах.

Про це повідомила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

"Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до «ФКУСИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве». По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19.

Адміністрація "ФКУ СИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве", де утримується Сергій, досі не забезпечила його належною медичною допомогою — не зроблено жодного аналізу. Крім того, не забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України", – повідомила Денісова.

"Невідкладно звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука з урахуванням рекомендацій ВООЗ та Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також сприяти отриманню ним засобів індивідуального захисту і необхідного лікування.

Звертаюся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля, – написала омбудсмен.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: