fbpx
Сьогодні
19:05 12 Тра 2020

Священики звернулися до Кабміну через карантин: опубліковано лист

Працівники в захисних костюмів дезінфікують Болгарську православну церкву Святого Стефана в Стамбулі / Фото Reuters

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій звернулася до уряду з проханням послабити карантин, введений у країні через пандемію коронавірусу, для віруючих.

Відповідний лист було відправлено прем'єр-міністру Денису Шмигалю, передає пресслужба Ради церков.

Там попросили Кабінет міністрів не забороняти вчинення богослужінь і релігійних обрядів на відкритому повітрі і в культових спорудах за умови присутності не більше 1 людини на 5 м. кв. площі.

"У зв'язку з загальними змінами Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій направила в Кабінет міністрів пропозиції щодо адаптивного застосування карантинних обмежень і для релігійних організацій", – йдеться в повідомленні.

Також Рада просить дозволити проводити релігійні церемонії і обряди приватного характеру в храмах і на відкритому повітрі за умовиухвалення обмежувальних заходів.

"Вимогу обов'язкової самоізоляції для осіб, які досягли 60-річного віку, не поширювати на священнослужителів і на людей, задіяних в організації богослужінь, а також на інших працівників пенсійного віку, для яких воно є рекомендованим", – сказано у заяві.

Крім цього, священнослужителі попросили уряд допускати до хворих, які перебувають на самоізоляції чи в лікарні, священиків у засобах індивідуального захисту або дозволити спілкуватися по відеозв'язку.

Раніше Криклій заявив, що за 10 днів пасажирський транспорт може відновити роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: