fbpx
Сьогодні
16:09 12 Тра 2020

Посла Грузії в Україні відправили на карантин після скандалу через Саакашвілі

Фото Reuters

Посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе, якого керівництво викликало для консультацій через призначення Міхеіла Саакашвілі головою Виконкому реформ України, відправили на двотижневий карантин.

Про це повідомляє грузинська служба Радіо Свобода "Ехо Кавказу". Зазначається, що дипломат прибув до Тбілісі напередодні й зараз перебуває в одній із карантинних зон.

Сам він в інтерв'ю одному з місцевих телеканалів заявив, що перед тим встиг провести зустріч у МЗС України, на якій ознайомив колег із позицією офіційного Тбілісі. Шарашенідзе наголосив, що вона "не здивувала українську сторону".

"Неприпустимо, щоб у країні, яка є стратегічним партнером, на політичну посаду призначали особу, яка була засуджена у Грузії", – сказав посол.

Водночас зауважив, що грузинська сторона докладе всіх зусиль, аби партнерські відносини з Україною збереглися і навіть зміцнилися. Адже з цим згодні й українські партнери.

"У нас спільні позиції щодо найважливіших для нас питань, таких як євроатлантична інтеграція, деокупація, зміцнення демократичних інститутів", – цитує видання слова Шарашенідзе.

Раніше Саакашвілі заявив, що його з самого початку хотіли призначити не віцепрем'єром.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Нагадаємо, що Грузія відкликає свого посла з України через призначення Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: