fbpx
Сьогодні
12:06 12 Тра 2020

НАБУ закрило справу проти Гримчака - відсутній склад злочину

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак заявляє, що Національне антикорупційне бюро закрило справу проти нього за статтею про "службове підроблення".

"Оскільки сьогодні день добрих нових, ще повідомлю на своїй сторінці, що справа, відкрита НАБУ проти мене за ст.366 КК України, закрита за відсутністю складу злочину", – написав Гримчак у facebook.

Оскільки сьогодні день добрих нових, ще повідомлю на своїй сторінці, що справа, відкрита НАБУ проти мене за ст.366 КК…

Posted by Юрій Гримчак on Monday, May 11, 2020

Він додав, що відповідний звіт оприлюднить пізніше, коли адвокати отримають весь пакет документів.

Як повідомлялося, 30 січня Гримчака звільнили з-під варти і помістили під цілодобовий домашній арешт.

14 серпня 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримала Гримчака і його пособника за вимагання хабара розміром $1,1 млн. Їх затримали "на гарячому" під час отримання частини коштів – $480 тис.

За інформацією НАБУ і СБУ, Гримчака підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). На той час генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Гримчак "і його помічники вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень".

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 6 млн грн; на волю він не вийшов. 6 вересня Чернігівський апеляційний суд залишив у силі це рішення. Згодом запобіжний захід Гримчаку неодноразово продовжували; останнього разу – до 14 лютого 2020 року.

22 жовтня Генеральна прокуратура змінила підозру Гримчаку на зловживання впливом (ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-КК) і заявила про наміри передати справу до НАБУ.

20 грудня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) утричі зменшив суму застави Гримчаку з 6 млн до 2 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: