fbpx
Сьогодні
16:05 12 Тра 2020

Мінінфраструктури: Авіакомпанії вводять українців в оману, анонсуючи польоти після 22 травня

Авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться.

Про це сказала прессекретарка Міністерства інфраструктури Оксана Герасимова у коментарі hromadske.

Напередодні стало відомо, що деякі авіакомпанії відкрили бронювання квитків на рейси з України на кінець травня і червень. Так, наприклад, "Міжнародні авіалінії України" відкрили бронювання на рейси з 23 травня, а Wizz Air, Ryanair та Lufthansa на рейси у червні.

Однак цей факт не означає Україна може відновити авіасполучення з іншими країнами, адже усі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет міністрів України, пояснили у Мінінфраструктури.

"Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа.

Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня — такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації".

У Євросоюзі до 15 червня не рекомендоване відкриття кордонів для громадян третіх країн. У Мінінфраструктури України закликають орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прогнозує, що повноцінне міжнародне авіасполучення протягом цього літа не відновиться. За його словами, влітку спробують обережно розпочати повернення внутрішніх авіарейсів.

Шмигаль назвав переломний етап для пом'якшення карантину: 22 травня – це некінцева дата карантину.

Станом на 9:00 12 травня в Україні підтверджено 16 023 випадки COVID-19, зокрема 375 нових випадків за добу.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, але з 11 травня є пом'якшення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: