fbpx
Сьогодні
13:54 11 Тра 2020

Верховна Рада збереться 13 травня, щоб розглянути 26 законопроєктів, серед них і "антиколомойський"

Позачергове засідання Верховної Ради відбудеться в середу, 13 травня о 10:00. Хочуть розглянути 26 питань, серед яких і законопроєкт про банки, який зокрема, унеможливить повернення ПриватБанку олігарху Ігорю Коломойському.

Розпорядження підписав голова парламенту Дмитро Разумков, інформує пресслужба Ради.

❗️Позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться в середу, 13 травня, о 10:00. 📃 Відповідне Розпорядження…

Posted by Верховна Рада України on Monday, May 11, 2020

Також планують розглянути проєкти законів про підтримку платників податків у період карантину, про звільнення ФОПів пенсійного віку від єдиного соціального внеску, а також про дозвіл не декларувати майно, записане на позашлюбних дітей.

Голосуватимуть і за пом'якшення режиму секретності щодо держоборонзамовлення, оптимізацію мережі та функціонування Центрів надання адміністративних послуг, процесуальні строки під час карантину та спрощення досудового розслідування деяких злочинів.

Депутати також розглянуть розширення повноважень Національної гвардії, підтримку креативної індустрії через карантин, підвищення соціальних гарантій дітей під опікою та вихід Ради з карантину.

Крім того, планують провести годину запитань до уряду та заслухати доповідь голови Національного банку Якова Смолія.

Фінансовий комітет Ради у п'ятницю, 8 травня, розглянув уточнену порівняльну таблицю до банківського законопроєкту- останній крок перед голосування закону про банки.

27 квітня профільний комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити банківський закон у другому читанні.

Головною умовою МВФ для отримання Україною траншу є ухвалення законопроєкту про ринок землі та банківський законопроект, який ще називають "антиколомойським", бо його основне завдання — не допустити повернення ПриватБанку колишнім акціонерам.

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко впевнений, що на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради ухвалять законопроєкт про банки.

Зазначимо, Рада планує повернутися до звичайного режиму роботи 18 травня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: