fbpx
Сьогодні
18:56 11 Тра 2020

У "Слузі народу" заявили, що карантин виконав свою функцію

Фото Reuters

У партії "Слуга народу" заявили, що карантин виконав свою функцію.

Про це сказала заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"До дискусії про заяву Віктора Ляшка. Чому взагалі ми маємо можливість послаблювати карантин від сьогодні? Не тому що карантин все складніше витримувати, хоча і це правда. А тому що його вчасне впровадження дало реальний результат – вдалося не допустити стрімкого поширення вірусу.

Карантин виконав свою функцію. Хто не вірить – може порівняти ситуацію у нас з іншими країнами Європи, де запізнилися з введенням обмежень.

Але порівнювати треба і методи, якими підтримували дію обмежень. Ось, наприклад, з сьогоднішньої новини:

"За час пандемії іспанська поліція виписала 837 000 штрафів. Розмір штрафу від 600 євро за прогулянку по вулиці або виїзд з міста до 10 000 євро за більш серйозні порушення карантину. Крім штрафів, близько 7500 іспанців було заарештовано.

В Італії місцева поліція з 11 березня по 3 травня встигла оформити 418 222 порушень. Розмір штрафу від 206 євро 3000 євро або 3 місяці в'язниці.

У Франції з середини березня до початку травня було оформлено 915 000 порушень карантину. Розмір штрафу 135 євро".

Звісно, штрафували і у нас. Однак набагато менше. А результат є. Чому? Тому що українці у більшості проявили дисципліну і без цього. Навіть на Великдень, коли кожного року мільйони наших людей йдуть до церкви, абсолютна більшість все ж залишилась вдома.

А що, якби ні? Ціна цього питання – тисячі життів, які були не втрачені, а врятовані.

Згадайте загальний настрій у квітні. Майже увесь фейсбук повторював, що треба сидіти вдома. Майже всі лідери громадської думки говорили про те, що треба дотримуватись карантинних обмежень.

Чи мали всі ці обмеження конкретний протиепідемічний вплив? Так, мали. Навіть якщо це досягалося лише за рахунок психологічного ефекту. І про це говорили вже тоді! З самого початку карантину.

Тому що з самого початку було зрозуміло, що в нашій країні не штрафами та примусом треба досягати результату, а звертанням до сумління, до почуття дисциплінованості людей.

Тож сьогодні, у день перших послаблень карантину, було б непогано просто подякувати і Віктору Ляшку і всім тим людям, хто разом і вчасно ухвалював цілком достатні та обгрунтовані рішення щодо карантину. Не було б цих рішень – трагічний рахунок коронавірусу був би набагато більший", – написала вона.

До дискусії про заяву Viktor LiashkoЧому взагалі ми маємо можливість послаблювати карантин від сьогодні? Не тому що…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Monday, May 11, 2020

Раніше вчені назвали рису COVID-19, яка робить вірус таким небезпечним.

Нагадаємо, що у світі виявлено уже майже 4 мільйони інфікованих коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: