fbpx
Сьогодні
19:27 11 Тра 2020

Разумков прокоментував "наступ на Ситника"

Фото obozrevatel.com

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що парламент ні на кого не робить наступ, в тому числі, й на голову НАБУ Артема Ситника.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Парламент ні на кого не робить наступ, в тому числі, й на голову НАБУ чи будь-якого іншого посадовця. Парламент приймає закони. Якщо закони потребують доопрацювання, функція Парламенту – це робити. Законодавча ініціатива і можливості, які є у Верховної Ради України й які передбачені Конституцією, – право народного депутата. Тут також існує плюралізм думок: є ті, хто підтримують ті чи інші законопроєкти – таких, які пов'язують зі змінами керівництва правоохоронних органів, якщо вони були десь помічені в корупційних діяннях, є декілька.

Так, є частина Парламенту, яка це підтримує, є частина Парламенту, яка буде виступати проти. Однак, рішення приймає не окремий народний депутат або Голова Верховної Ради, його прийматиме Верховна Рада України, виходячи з інтересів держави в першу чергу. А якщо ми говоримо про якесь окреме ставлення до Ситника, його, в принципі, теж немає. Хтось його підтримує, хтось буде виступати проти. Давайте будемо дивитися, як розгортатимуться події. Поки що у нас йдуть позачергові засідання, порядок денний відомий, і, насправді, народні депутати можуть ініціювати розгляд на позачерговому засіданні будь-якого питання. Для цього потрібно лише 150 підписів. Таким чином скликали засідання 30 квітня, 7 травня. Сподіваюся, також буде засідання у середу, 13 травня. Тому, все відбувається у рамках чинного законодавства", – сказав Разумков.

Також спікер розповів про "групи впливу" у Раді.

Крім того, Разумков заявив, що до "антиколомойського" законопроєкту надійшли ще не всі правки.

Нагадаємо, що Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 травня розгляне законопроєкт про гарантії неповернення банків-банкрутів колишнім власникам, також відомий як "антиколомойський" закон, і ще близько двох десятків проєктів.

Попереднє позачергове засідання Верховної Ради відбулося 7 травня. Депутати проголосували законопроєкт про масове тестування українців на коронавірус і запровадили страхові виплати лікарям, які протидіють коронавірусу.

Зазначимо, Рада планує повернутися до звичайного режиму роботи 18 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: