fbpx
Сьогодні
22:11 11 Тра 2020

Рада Євросоюзу затвердила висновки про майбутнє Східного партнерства

Рада Європейського Союзу (ЄС) затвердила висновки про політику Східного партнерства після 2020 року, підтвердивши її стратегічне значення.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресреліз Ради ЄС.

У своїх висновках Рада вітає "значні досягнення Східного партнерства" і підтверджує свій "підхід, заснований на стимулюванні й умовах, як засіб заохочення країн Східного партнерства до продовження реформ і нарощування зусиль у цьому напрямку".

"Рада підтверджує, що нинішня політична основа, включаючи «20 результатів до 2020 року», повинна бути фактичною і приносити відчутні результати і користь людям. Рада також підкреслює важливість майбутнього Східного партнерства як більш стратегічної, амбітної, гнучкої і всеосяжної основи для співробітництва, що дозволяє учасникам спільно вирішувати загальні і глобальні завдання в широкому спектрі галузей, особливо в нинішній безпрецедентній ситуації, спричиненій пандемією COVID-19", – сказано в повідомленні.

"Рада з нетерпінням очікує наступного саміту Східного партнерства, на якому, сподіваються, будуть розглянуті результати, досягнуті з часу проведення останньої зустрічі на вищому рівні 2017 року, схвалені довгострокові політичні цілі і окреслені шляхи подальшого зміцнення і поглиблення співробітництва, а також буде дано мандат на підготовчу роботи над наступним поколінням результатів після 2020 року", – зазначили в раді.

Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький у коментарі агентству заявив, що рішення Ради ЄС включають такі ключові сигнали для України, як підтримка ЄС європейських прагнень і європейського вибору, територіальної цілісності і мирного врегулювання конфліктів, подальша інтеграція з ЄС і доступ на внутрішній ринок Євросоюзу.

"У висновках ЄС визнає стратегічну важливість Східного партнерства і закликає до його великих амбіцій і гнучкості. Це саме те, що в контактах з ЄС і його державами-членами ми постійно просуваємо разом з іншими асоційованими партнерами – Грузією і Молдовою. Закріплена у висновках гнучкість дозволить нам розвивати ідею запуску додаткового формату діалогу ЄС з партнерами так званого "Східного партнерства Плюс", – сказав посол.

Він висловив упевненість, що висновки-2020 року – "хороша основа для майбутнього саміту Східного партнерства, протягом якого ми будемо працювати над посиленням відповідних політичних і секторальних сигналів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: