fbpx
Сьогодні
13:30 11 Тра 2020

На Донбасі бойовики відмовляють українцям у перетині КПВВ навіть у разі особливих обставин

На Донбасі продовжують діяти тимчасові обмеження на перетин лінії розмежування — пройти КПВВ можна лише за наявності окремого рішення командувача Об'єднаних сил. Однак бойовики відмовляють українцям у перетині навіть у разі наявності особливих обставин.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Часом люди, які їдуть на окуповану територію під тиском критичних життєвих обставин, не можуть перетнути лінію розмежування навіть за наявності позитивного рішення командувача Об'єднаних сил. Більш як 20 осіб, яких українські прикордонники за окремими рішеннями пропустили, проросійські бойовики завертали в «сіру зону»», — йдеться у повідомленні.

Відтак співробітники Держприкордонслужби, як зазначають, допомагали повернутися таким громадянам на контрольовану територію. Прикордонники просять українців, які планують перетинати лінію розмежування, врахувати карантинні обмеження та дії представників окупованих територій.

У ДПСУ нагадали, що на Донбасі продовжують діяти тимчасові обмеження на перетин лінії розмежування. Через продовження карантину до 22 травня обмеження на перетин лінії розмежування триватимуть й надалі — до окремого розпорядження.

Обмеження вводять наказом командувача Об'єднаних сил, і перетнути лінію розмежування можливо лише за його окремим рішенням при вагомих причинах гуманітарного характеру або за критичних життєвих обставин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: