fbpx
Сьогодні
15:50 11 Тра 2020

"Грузинському народу загрожує голод": Саакашвілі прокоментував ймовірні наслідки зіпсованих відносин між Києвом і Тбілісі

Фото Reuters

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що грузинському народу загрожує голод, якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані через його призначення на посаду Глави Виконавчого комітету реформ в Україні.

Так цитує його слова в ефірі грузинського телеканалу "Мтаварі архі" грузинське видання Sova.

На думку Саакашвілі, Тбілісі більше має потребу в Києві, а не навпаки. Він також зазначив, що більша частина того, що люди купують в грузинських магазинах, "наприклад, зернові, гречка, м'ясопродукти, ковбаса, молоко, завозиться з України".

"Якщо Грузія зникне для України, на людях в Україні це не позначиться. Якщо ж Україна зникне для Грузії, це будуть порожні прилавки в магазинах, масовий голод, біди. Тому, звичайно, про це не йдеться, і Україна цього не зробить", – сказав політик.

Він додав, що проти його призначення в Києві була також Москва.

"Для Росії це було дуже принципове питання. Що будуть говорити російські шнирі – не має значення. Для Росії це було чіткою демонстрацією того, що Україна – незалежна країна, а її президент – повний гідності президент незалежної держави. Я не хочу бути яблуком розбрату. Але демонструвати і нагадувати про це Росії і міжнародній спільноті – необхідно", – сказав Саакашвілі.

Також Саакашвілі заявив, що його з самого початку хотіли призначити не віцепрем'єром.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Нагадаємо, що Грузія відкликає свого посла з України через призначення Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: