fbpx
Сьогодні
16:33 11 Тра 2020

Глава МЗС: Відносини з США не заморожені, але я б їх віддав у хімчистку

Міністр закордонних справ відповів на питання журналіста про те, чи заморожені відносини України і США після так званого «українагейту» – справи про імпічмент Трампа.

На це питання глава МЗС Дмитро Кулеба відповів в інтерв'ю LB.ua.

"Вони не заморожені, але я б ці відносини віддав в хімчистку і повернув в очищеному блискучому вигляді. І в цьому якраз і полягає завдання дипломатів: виступити в ролі цієї хімчистки по обидва боки для того, щоб прибрати плями і зробити костюм, який буде ідеально на тобі сидіти і відмінно виглядати".

Кулеба також сказав, що не бачить індикаторів, які показують, що президент США не хоче спілкуватися з президентом Зеленським.

Міністр також додав: "Візит в США до виборів – це завжди елемент політики, що впливає на виборчий процес. Для нас завжди в Америці ключовим була двопартійна підтримка. Для нас важливо, щоб Україна зберегла свої позиції і добре ставлення до себе як з боку республіканців, так і з боку демократів".

А на питання про взаємодію позаштатного радника президента Зеленського Ендрю Мака (займається питаннями української діаспори і офіційно лобіює інтереси України в США) з послом України в США Володимиром Єльченко, Кулеба сказав, що в сфері зовнішньої політики є дві ключові помилки.

"Перша, – коли людина починає вірити, що все повинно вирішуватися виключно офіційними інституціональними каналами, а друга, – коли вважають, що дипломати – нероби, які нічого не розуміють, що всього лише треба в лобі посидіти і все відразу вирішиться.

Обидва табори роблять грубі помилки, коли починають так думати. Насправді ці елементи повинні гармонійно поєднуватися. Люди, які діють на офіційному рівні, повинні гармонійно взаємодіяти з людьми, які діють за неофіційними каналами, і навпаки".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: