fbpx
Сьогодні
12:50 10 Тра 2020

Як у Києві працюватимуть перукарні та салони краси в умовах карантину: правила

У столиці перукарні, салони краси та косметологічні кабінети з 11 травня працюватимуть лише за попереднім записом і дотримуючись вимог.

Про це йдеться у розпорядженні керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Так, між прийомом відвідувачів мають дотримуватися часового інтервалу у 15 хвилин. Між місцями надання послуг має бути дистанція:

  • 3 м — при розташуванні робочих місць паралельними рядами;
  • 1,8 м — при розташування робочих місць по осі;
  • 0,7 м — від останнього робочого місця до стіни чи іншої перепони.

Також заборонено надавати послуги без одягнених засобів індивідуального захисту: масок та одноразових рукавичок, а самі рукавички необхідно змінювати після кожного робочого процесу.

Заклади мають дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок, рукавичок, серветок та їх утилізації.

Дезінфекційні заходи мають проводити кожні дві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь та інструментів багаторазового використання мають проводити після кожного клієнта, а за відсутності відвідувачів — кожні дві години.

Самі заклади мають дотримуватися нормативних показників мікроклімату та забезпечити наскрізне провітрювання приміщень. На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати осіб з ознаками ГРВІ.

Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги. Всередину допускаються люди із розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. На входах мають бути дозатори з антисептиком.

Також перукарні, салони краси та косметологічні кабінети мають поінформувати клієнтів щодо встановлених обмежень на своїх вебсайтах, сторінках у соцмережах, при проведенні запису телефоном чи в інший спосіб.

У КМДА також зазначили, що на першому етапі послаблень протиепідемічних обмежень відкриються салони та інші об'єкти побутового обслуговування населення у об'єктах площею не більше 300 кв. м. Заклади, розміщені у ТРЦ, поки що залишаються зачиненими (якщо не мають окремого входу з вулиці).

Також все ще закриті для відвідування лазні, СПА-салони, кабінети масажу (крім медичного), тату салони тощо.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, але з 11 травня будуть пом'якшення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: