fbpx
Сьогодні
17:09 10 Тра 2020

Венедіктовій надіслали документи щодо співпраці голови комітету ТЕК Геруса зі спецслужбами РФ

Народний депутат України, голова парламентського комітету з питань палива та ЖКГ Андрій Герус своєю діяльністю діє проти енергетичної безпеки України, що створило кризу в галузі та підтверджує його співпрацю зі спецслужбами Росії.

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті екс-голови Закарпатської області Геннадія Москаля.

Він надіслав генеральному прокурору України Ірині Венедіктовій документи, які назвав доказом роботи народного депутата від фракції "Слуга народу" Андрія Геруса на російські та білоруські спецслужби.

Москаль повідомив, що в діях Геруса присутні ознаки державної зради. А в опублікованому зверненні йдеться про те, що єдиний диспетчерський центр підтримки частоти в енергосистемах Росії, Білорусі, Молдови та України знаходиться в Росії.

"У своєму зверненні Геннадій Москаль наводить конкретні факти, які можуть свідчити про роботу пана Геруса в якості агента впливу Російської Федерації, надає інформацію щодо методів фінансування його підривної діяльності спецслужбами РФ, а також розкриває зв'язки народного депутата в спеціальних органах Росії та Білорусі", – йдеться в повідомленні.

Вказується також, що через бажання України та Молдови від'єднатися від російського центру, Росія намагається всіляко перешкоджати енергетичній євроінтеграції України та будь-якими шляхами й засобами сприяє краху енергетичної системи України, а також створенню дефіциту енергії.

"За моєю інформацією, як колишнього заступника керівника Служби безпеки України, Герус Андрій Миколайович є тим самим агентом впливу спецслужб російської федерації", – йдеться в заяві Москаля.

Нагадаємо, Герус розповів, коли Україна припинить імпорт російської електроенергії.

Пізніше Зеленський звільнив Геруса з посади свого представника в уряді.

Нагадаємо, що лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко поштовхався із депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом у залі офіційних делегацій VIP-терміналу "Борисполя". Відео інциденту Ляшко виклав у соцмережі.

Поліція відкрила провадження через бійку Ляшка і Геруса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: